Giovanni Hilaris Frizzante IGT Marca Trevigiana Itálie 0,75l, dry
Giovanni Hilaris Frizzante IGT Marca Trevigiana Itálie 0,75l, dry
Osvěžující a lehké bubliny pro časté popíjení. Víno s Intenzivní buketem s tóny melounu a jablka a výraznými tóny hroznové šťávy. Pikantní a osvěžující s tím správným množstvím svěžího ovoce a jemnou mineralitou. Více
- Svěží bubliny na skleničku, k těstivnám i dezertům, základ pro Aperol Spritz
- Metoda Charmat - nerezové nádrže
- Cuvée bílých odrůd
- 2022
Kód produktu: 300006
Osvěžující a lehké bubliny pro časté popíjení. Víno s Intenzivní buketem s tóny melounu a jablka a výraznými tóny hroznové šťávy. Pikantní a osvěžující s tím správným množstvím svěžího ovoce a jemnou mineralitou. Více
- Svěží bubliny na skleničku, k těstivnám i dezertům, základ pro Aperol Spritz
- Metoda Charmat - nerezové nádrže
- Cuvée bílých odrůd
- 2022
Kód produktu: 300006
Proč se nám toto víno líbí?
Snadno pitelné frizzante víno, které uhasí žízeň. Ideální pro snadný přípitek s přáteli nebo jako univerzální víno. Vhodné pro přípravu drinku Aperol Spritz.
Světlé, barvy slámově žluté víno s jemnou, ale živou perlivostí díky svému "frizzante" (lehce perlivému) stylu. Intenzivní buket s tóny melounu a jablka a výraznými tóny hroznů. Pikantní a osvěžující s tím správným množstvím svěžího ovoce.
Výroba tohoto vína
Hrozny jsou odstopkovány a měkce vylisovány, sedající pevné látky jsou odděleny z hroznové šťávy pomocí flotace. Šťáva se pak stáčí do nerezové oceli, kde prochází alkoholovém kvašením při nízké teplotě, aby se zvýšila přirozená kvalita vůně z hroznů. Přibližně po 10 dnech dosáhne víno obsah alkoholu, který je dostatečný, ale nízký a primární kvašení je dokončeno. My víno skladujeme v nerezových tancích s řízenou teplotou až do sekundárního kvašení: fáze, během níž se tiché, základní víno mění na víno, které se po kvašení stává šumivým vínem.
Podle Martinottiho-Charmatovy metody přivádíme tiché víno do tlakových nerezových nádrží spolu s vybranými kvasinkami a cukrem, který stimulují tvorbu přirozených bublinek oxidu uhličitého ve víně. Jakmile tlak dosáhne 2,5 baru, nádrž ochladíme, abychom proces zastavili a nechali usazeniny klesnout na dno nádrže. Po filtraci je Hilaris Frizzante připraveno k lahvování pod tlakem, aby se zachovaly bublinky.
Vinařství Giovanni Bedin Itálie
Vinařství Giovanni Bedin Vinařská tradice se dědí ve vinařství Giovanni Bedin již po tři generace od roku 1948. Syn zakladatele Enrico Bedin je jedním z průkpníků slávy Prosecca od 80. let Toto italské vinařství se nachází na severovýchod od oblasti Treviso, známé produkcí bohatých a plných tichých i šumivých vín. Podle metody Charmat jsou Prosecca Giovanni Bedin vyráběna přirozenou fermentací v nerezových tancích za dodání kvasnic.
Obsah zb. cukru | Dry |
---|---|
Klasifikace | Frizzante |
Země původu | Itálie |
Vinařství | Giovanni |
Region | Treviso |
Obsah alkoholu | 10,5% obj. |
Objem | 0,75l |
Barva vína | Bílé víno |
Alergeny | Siřičitany |
Prodejce | PELVINS s.r.o. |
Chráněné označení | Víno s CHOP |